torstai 3. toukokuuta 2018

Suun avaamisesta ja lapsista kaupassa

Tämänaamuinen verenpaineen kohouma ei lähtenyt poikkeuksellisesti Hesarin typeristä kolumneista, vaan yllättäen asiasta, jota kolumni käsitteli.

Eli kuinka vaikeaa on avata se vitun leipäläpi? Etenkin, jos pitää tuupata lasta (no pun intended), joka ei välttämättä itse älyä väistää. Sama homma toimii busseissa. Ei osata sanoa, että "anteeksi, mä jään tässä", tai edes perisuomalaiseen tyyliin ilman anteeksipyyntöä, vaan väkisin tungetaan ikkunapaikalta viereisen matkustajan yli käytävälle. Itselle tätä ei kyllä ole tapahtunut (silloin harvoin kun bussilla kuljen). Ehkä ne älyää, että isona korstona puskisin ne takaisin jakkaralle tuollaisesta käytöksestä.

Toiseen vitutuksenaiheeseen pääsee sopivalla aasinsillalla edellä mainituista lapsista: minkä helvetin takia ne pitää ottaa mukaan kauppaan, jos ne eivät osaa kunnolla käyttäytyä? Jättäisitte ne kotiin puolison hoidettavaksi, tai yh:na tilaisitte Alepan kauppakassista kotiinkuljetuksen.

Tässä asiassa voisi kaupatkin kunnostautua ja ruveta järjestämään (puoli-)ilmaisen lapsiparkin. Yhden myyjän järkkääminen lapsenvahdiksi ei luulisi nostavan ruoan hintaa älyttömästi, ja vaikka nostaisikin, niin:
1) lapsiperheillä ei mene rahaa kersojen mankumiin heräteostoksiin
2) muillakin asiakkailla säästyy hermot, kun ei tarvitse kuunnella rääkyviä penskoja, joten tuosta jo kannattaa vähän maksaakin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Albert Einstein oli rasisti

... uutisoi roskalehti Helsingin Sanomat . Voi vittu mitä paskaa koko "artikkeli". Hesari on siteerannut Einsteinin päiväkirjaa (...