perjantai 4. toukokuuta 2018

Lentoverosta

Päivän Pravda kertoo, että enemmistö suomalaisista olisi valmis maksamaan lentoveroa ilmastollisista syistä. Täytyy kyllä ihmetellä suomalaisten veronmaksuintoa, koska yleensä veroista haluttaisiin kai päästä eroon. No ei kai ketään yllätä, että enemmistö veron kannattajista ovat kommun... siis punavihreitä.

Onneksi valtionjohto ei sentään ole niin lyhytnäköistä kuin Ruotsissa, jossa kyseinen vero tuli vastikään voimaan. Ihan ensinnäkin, kun asutaan tässä meteorologisessa persreiässä, niin on se nyt perkele, jos joutuu maksamaan vielä enemmän, että pääsee hetkeksi rentoutumaan maailmalle. Tämä siis ihan henkilökohtaisesta näkökulmasta.

Toiseksi, jengi ei selkeästi osaa katsoa nokkaansa pidemmälle; samaisessa artikkelissa kerrotaan, että Ruotsin suurin lentoyhtiö SAS aikoo siirtää pitkien matkojensa lennot kulkemaan Kööpenhaminan kautta. Entäpä, jos Finnairkin keksisi ruveta käyttämään pitkiin matkoihin vaikkapa Tallinan lentokenttää? Siinä menisi muuten aika helvetilliset verotulot lahden toiselle puolelle. Lentoaikoihin kun tuo ei vaikuttaisi paljon paskaakaan. Äly hoi älä jätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Albert Einstein oli rasisti

... uutisoi roskalehti Helsingin Sanomat . Voi vittu mitä paskaa koko "artikkeli". Hesari on siteerannut Einsteinin päiväkirjaa (...