maanantai 7. toukokuuta 2018

Auto- ja dieselvihasta


Viime viikonlopun idioottipalkinnon saa mahdollisesti 27-vuotias mieshenkilö, joka päätti kunnostautua ekoihmisenä puhkomalla noin 150 autosta renkaita.
 
Teon motiivi on tällä hetkellä vielä hämärän peitossa, mutta artikkelin mukaan huhu kertoo tekijän olevan yksitysautoilun vihaaja. Poliisi saanee toivottavasti tästä vielä lisää irti. Joka tapauksessa teko aiheutti sen verran laajaa tuhoa, että voisin verrata tätä pieneen terroritekoon. Valitettavasti veikkaan, että kyseessä on joku elämänkoulun käynyt, jolta vahingonkorvauksia on mahdoton periä. Korvaavana rangaistuksena ehdotan kunnon vankeusrangaistusta, koska tuhot voivat nousta helposti 50-100 tuhanteen euroon, lukuun ottamatta edes renkaiden uusimisesta koituvaa vaivaa.

Viime vuosina lisää kuraa autojen niskaan on tiesuolan lisäksi aiheuttanut diesel, eikä oikeastaan ihan aiheetta. Vaikka suurin viha on tainnut nousta autonvalmistajien päästöhuijauksista, on tosiasia, että dieselmoottorit aiheuttavat kohtuullisen paljon typen oksideja. Saksassa toimiin on jo ehditty reagoida, eikä vanhemmilla dieselautoilla pääse enää joka kaupungin keskustaan.

Onneksi teollisuudessa on jo tähän ruvettu reagoimaan, sillä juuri tulleen tiedon mukaan Bosch on kehittänyt dieselin puhdistusta entisestään, ja kohta toivottavasti päästään kohtuuhintaisiin ratkaisuihin, jonka pitäisi vähän laannuttaa palavaa dieselvihaa. Diesel kun on henkilö- ja raskasliikenteen voimanlähteinä ylivoimainen verrattuna bensiiniin. Sähköautojen ongelmat pitkien etäisyyksien, pakkasen ja latausaikojen kanssa ei nykyisellään ole kunnon vaihtoehto fossiilisille polttoaineille. Ja senkin ympäristöystävällisyys karisee, jos sähkö tuotetaan kivihiilestä.

1 kommentti:

  1. Tuota en kylllä ymmärrä miksi tarvitsee jonkun muun omaisuutta rikkoa. Hyvä kuulla, että puhdistetaan dieseliä entisestään. Isälläni on diesel-auto ja hän kävi juuri dieselkorjaamolla huoltamassa autonsa.

    VastaaPoista

Albert Einstein oli rasisti

... uutisoi roskalehti Helsingin Sanomat . Voi vittu mitä paskaa koko "artikkeli". Hesari on siteerannut Einsteinin päiväkirjaa (...